Orolig!!

Var ju på melodifestivalen i lördags, det var skoj att se det live och nästan alla var bra. Antar att det låter olika på tv och live. Hade velat att love generation och linda prichard gick vidare till finalen men dom kom till andra chansen i allfall. Gillade inte Borg alls, han sjöng för nasalt som min mamma sa. Innan festivalen var vi hemma hos mamma och pappa drack lite rose och åt lite ost, sedan begav vi oss till jensens böfhus där vi käkade en 3 rätters middag. Efter festivalen gick vi till fridays och drack drinkar och cider. Blev sjukt trött inte van att vara uppe så länge. Våran taxi för kvällen som var Fredrik körde oss hem vid 12. Sov hemma hos mamma o pappa, var mysigt som förr =)

Idag har vi inte gjort så mycket. Var och fikade på burlöv center och jag handlade lite kläder, tyckte jag var värd det har typ inget i garderoben. Inget passar längre haha tjockis =)

Imorn ska vi till doktorn med Matilda på barnsjukhuset, börjar få ångest nu, blir nog inte mycket sovande inatt. Men ska bli skönt att se vad som kan vara fel. Får hoppas på det bästa

Nu blir det halv 8 hos mig ha en trevlig kväll


Helg!!

Då var helgen här. Fredrik har varit ledig sedan i onsdags, har varit lite lyx faktiskt. Skulle egentligen vara ledig till tisdag men kom upp något på jobb som han måste göra på måndag. Synd eftersom det blir sådant klydd eftersom vi ska vara hos doktorn med Matilda. Har äntligen fått tid till henne nu för att kolla upp hennes huvud. Är sjukt nervös. Och man vill ju ha Fredriks stöd så klart.

Fredrik hämtade sin dotter i onsdags också, hon ska vara här till söndag. Skoj för Matilda hon gillar sin storasyster. Vi har inte hittat på så jätte mycket, mest myst hemma. Ebba följde med till öppna förskolan idag, tyckte hon var kul att se var lillasyster brukar gå om dagarna. Hon ville knappt gå hem, fick typ släpa ut henne =)

Nu ligger Matilda och sover, Ebba sitter och kollar film och Fredrik är och handlar sushi till oss, ovanligt va? Men det är så himla gott.

Träffade min mamma vid 3 tiden, åkte till burlöv center och fikade och skulle hitta varsin partyoutfit tills imorn då vi ska se melodifestivalen på arenan. Tycker inte det finns något speciellt i affärerna nu, modet är inte riktigt min grej. Mycket där man ska visa magen och vem fan vill göra det? hallå har fått barn och är inte 14 år längre.
Men hittade en tröja och en kjol på MQ tillslut i allfall, blev riktigt nöjd nu när jag provade det här hemma med skor och allt, kommer säkert bilder sen

Hoppas alla får en trevlig fredagskväll och helg för det ska jag ha kramelikram

Tröjan kostade 199 kr


Kjolen jag ska ha över kostade 399 kr

Fyy för snö!!!

Vaknade imorse, tittar ut ja vad ser jag? Allting är täckt med snö, vill inte =( Tycker våren borde komma istället. Iofs är det bara februari fortfarande, Får tänka positivt att det är ju kul för alla barn som har sportlov den här veckan. Det var bara på med overallen och tjocka tröjor på Matilda och sedan begav vi oss till öppna förskolan i vanlig ordning. Trodde det skulle vara kallare ute än det var, så hade inte behövt klä oss så pass varmt. Blev lek och sång sedan lite fika och lunch för Matilda. Sedan begav vi oss hemåt igen. Nu står Trollet ute i vår trädgård och sover i vagnen och jag passar på att sitta här, har en del program och avverka som jag missat. Hörs nog senare kram

naaaw stackare

Kalas nummer 2

Här kommer bilder från barnkalset

Första gästerna var Ella och Martina

Sitter och väntar i soffan på dom andra gästerna

Nu har nog alla kommit =)

Alla leker lite överallt

Lilla wilda var på sitt första kalas, yngst av alla gäster

Nikki tyckte om att gnaga på sakerna =)

Liam tyckte om att vara i Mammas famn

Full rulle i Matildas rum

Clara gillade mjuka grejer

Matilda gillar att klättra



Bilder!!

Här kommer lite bilder från kalasen vi hade för Lilla My =)

Födelsegrisen

Mamma,Pappa,Matilda,Farfar och Mormor

Syster och Zoran

Ebba, Mario och Max har eget kalas i Ebbas rum

sitter och myser väntar på melodifestivalen

Alla ska säga Godnatt till födelsegrisen, en väldigt trött sådan

och vidare till till gammelfarfar

och viare till Mormor Ally



Kalas!!

Det blev ingen katt igår hehe, va inte så mycket där som jag trodde, och man kunde inte se så bra för där var rätt mycket folk. Blev lite fattiga i allafall köpte lite blommor och 2 vaser för 139 kr/st. Men superfint blev det =)

Blev ingen tacos igår heller. Blev kinamat 4 små rätter, längesedan man åt det så det var supergott. Kollade Melodifestivalen också. Tycker inte alls det är bra detta året vad tycker ni? Programledarna suger eller ja framförallt hon, visst hon har inte vatt programledare innan men känns väldigt stelt och fjantigt. Inga direkt wowlåtar heller. Ska ju se det live nästa lördag, får se om det är bättre då. Allt är väl alltid bättre live men ska bli skoj i allfall. Jag och min syster gav mina föräldrar det i julklapp så blir vi 4 en riktig ursprunglig familjedag. Ska äta på restaurang innan också, blir jensens, inte vatt där på något år så. Får se om jag hittar någon galaklänning hehe

Idag va jag och trollet på kalas hos clara, blev lek glass och kakor. Och Mer så klart. Matilda verkligen älskar glass hon åt mest av alla. Och Mer gillar hon också drack upp hela ganska snabbt.

Gick hem till mina föräldrar efteråt för dom bor nära, sen skulle vi bjuda dom på tacos. Hehe äntligen åt vi tacosen, supergott var det och trevligt sällskap förståss. Matilda var i sitt essä. Hon är en riktig clown. Hon gömmer sig under sin snuttefilt och går omkring utan att se någo.t Hon går hon in i bord, stolar och kylskåpet och skrattar som bara den. Hon är bäst. Hon gör en så glad alltid

Nu blir det snart solsidan och sen bigbrother, ska bli kul att se, var ju ett tag sedan nu

kram kram


påsk redan?

Då var det helg, skönt att ha hela familjen samlad igen =) Fredrik var ledig igår , blev en tripp till öppna förskolan, jag skulle till tandläkaren så Fredrik va med henne där så länge tills jag blev klar. Sedan var det dax för att åka till söta Catja för Fredrik skulle klippa sig, själv behöver jag också lite klipp och slingning men får vänta till nästa månad. Har inte så mycket pengar kvar denna månaden, vi har ju betalt resa och haft 2 födelsedagsgrisar.

Idag blir det nog Vellingeblomman, tycker där är så mysigt, dom har en påskutställning där nu. Vet att det är lite tidigt men mysigt ändå. Älskar deras tomteland runt julen. Dom har även en kattutställning där denna helgen, och jag är ju sugen på att skaffa katt. Väldigt bra sällskap när jag är så mycket själv. Dom skulle även ha katter där som behöver nya hem pga vanvård eller liknande. Så får väl se om jag kommer hem med en katt eller inte? =)

Fredrik vill till lekland så får se om vi kan trycka in det i schemat , behöver hitta en födelsedagspresent också. Ska nämligen på kalas imorn hos Clara som fyllde 1 på självaste alla hjärtans dag.

Ser ut att vara väldigt fint väder så synd att vara inne en sådan dag egentligen, men kände lite ute och det var kallt som fan. Längtar så tills det blir varmare, finns mycket mer man kan hitta på då.

Skulle egentligen haft tacomys igår, men när vi hade laggt Matilda var båda så trötta så vi inte orkade laga det, jag vet höjden av lathet, tacos går ju så fort att göra. Blev sushi istället så får äta tacos idag istället

Hoppas alla får en fin lördag kram


Kalas för hela slanten!

Inte haft tid eller ork att skriva på ett tag, vatt så mycket som hänt dom senaste dagarna. Hade kalas i Lördags för släkten, det blev lyckat, och jag lyckades med mina pajer. Dom blev väldigt goda. Matilda fick massa fina presenter, kläder, pengar, en bobbycar och lite annat smått och gott. Var helt slut på kvällen när gästerna gått hem så slocknade ganska snabbt.Delade även ut massa mat och kakor till alla gästernär dom gick hem, hehe skönt att bli av med det =).

På söndagen var det dags för kalas nummer 2, för alla Matildas kompisar. Det blev också väldigt lyckat. Massa lek, ätande av kakor och glass, lite dans. Typ allt ett barnkalas ska innehålla. Matilda fick kläder, lite lilla my prylar och en fin väska. Hon tackar alla jätte mycket för dom fina presenterna.

Fick pengar av sin mormor och morfar som vi skulle handla en Lilla My lampa vi hittat i möbelaffären i svedala. Så i måndags blev det att vi åkte dit för att köpa den. Väldigt fint blev det =). För resten av pengarna ska vi köpa ett par skor till henne, inte köpt det innan för tyckte det var onödigt när hon inte kunde gå.

Var ju även alla hjärtans dag i Måndags, jag lagade mat på kvällen och vi delade en flaska vin, så det var mysigt, även om jag misslyckades med maten. Sedan tog vi ett långt bad. Innan när vi bodde i lägenhet badade vi flera gånger i veckan, blir mer sällan nu när man får betala för varmvattnet hehe =) Älskar att bada, det är så avslappnande

Skrev ju för ett tag sedan om Matildas huvudmått. I måndags var vi på bvc igen för att ta 1års sprutorna, blev lite mer skrikande den här gången, men var precis som hon förstod vad som skulle hända, det har hon inte gjort dom andra gångerna, men i allfall så mätte vi huvudet igen och det har inte växt. Är skitorolig nu. vår sköterska skulle snacka med en doktor, som sedan ringde mig igår. Så nu ska vi nog få en remiss till röntgen. Visst det är bra att man ska kolla upp det ,men man blir ju orolig att det ska vara det värsta när dom skickar en dit där. Men vi får hoppas på det bästa. Tycker det skulle vara konstigt om det är fel på hennes hjärna, hon är ju så framåt i sin utveckling och klarar allt en 1 åring ska klara. Får försöka tänka positivt även om det är svårt

Nu vaknar snart mitt troll och då ska vi mysa, är bara Matilda och jag idag. Pappa är på väg upp tlll Göteborg. Kommer bilder från kalasen senare i veckan kram


Solsken!

Ja igår fyllde stumpan 1, vi gick till öppna förskolan för hon gillar det så himla mycket. Där sjöng dom för henne hehe =) Sedan åkte vi hem så hon kunde sova någon timme. Sen va det full rulle hela dagen, åkte inom partyland, köpte lite dekorationer till kalasen, vidare mot burlöv center. Där hade vi en mysig fika, Matilda åt både kanelbulle och chokladbulle, hon va i himmelriket =) Sedan köpte jag kalaskläder till henne, en klänning med lilla skutt. Sedan va det storhandling av mat för hela slanten. Hela kvällen sen spenderade jag till att göra pajer, va inte klar försen kvart över 11, hoppade i sängen, och vad händer då, jo lilla stumpan ville inte sova, hon hade nog drömt mardröm, bara skrek och skrek. Tog ca 1 timme att trösta henne. Fick kasta ut Fredrik så jag kunde ha henne i sängen istället. Somnade runt halv 2. Så är lagom trött idag. Skulle egentligen bakat bullar idag, men orkar fan inte så skickade Fredrik till frassetti istället. Fick bli lite fusk där. Ska börja städa nu strax, sedan kommer gästerna runt 4. Tänkte lägga in bilder sen på Matilda från det hon föddes till hon blev 1, när jag har tid vill säga. Sedan kommer väl massa kalasfoton också. Ha en trevlig lördag ute i solskenet kram

Snart 1 år sen!

Nu låg jag inne på bb, hade gjort det sen klockan 10 i morse. Hon tittade ut den 11 feb 02:56. Har inte så mycket minnen kvar av den dagen. Kanske tur det. Detta året har gått så otroligt fort, men ändå har man hunnit med en massa. Min flicka börjar bli stor, ingen liten bebis länge. Nu när hon börjat gå, ser hon mycket större ut.

Fredrik kom hem tidigt igår, det var väldigt skönt. Han komemr hem runt halv 10 idag med, så hinner se honom innan man somnar i allfall. Man får ta vara på den lilla tiden man får. Men sen har vi 4 dagar ihop som en hel familj. Ska ha kalas för Matilda på lördag för hela släkten. På söndag blir det några av Matildas kompisar som kommer hit. Så det blir full rulle. Redan stressad av allt man ska ordna. Bakade kanelbullar idag, men som sagt är jag ingen stjärnbakerska, så är lite halvt nöjd med dom.

Pappa kom förbi innan med min favoriträtt, pasta med räkor, mango och chili. Dom är världens snällaste. Kanske lägger ut receptet någon dag. Så tänkte ta ett glas vin till det, tycker jag att jag är värd efter allt denna veckan hehe =)

Precis laggt stumpan nu och när hon vaknar så är  hon hela 1 år gammal, världens sötaste charmigaste lilla
troll.Fattar inte vad vi gjort för att förtjäna dig, du är perfekt, älskar dig till månen och tillbaka.








Trött!!

Jepps är lite trött idag faktiskt, Matilda har haft en orolig natt, fick gå upp flera gånger, inte likt henne. Men vädret gör ju allting mycket lättare, riktigt fint vårväder idag, varmt ute dessutom.

Har promenerat till öppna förskolan och lekt lite och nu ligger Matilda ute i vagnen och sover i de fina vädret. Har städat undan lite och ska nog strax börja baka igen. Igår blev det chocolate chip cockies, väldans goda blev dom men glömde ta bild.

Fredrik jobbar i Malmö denna veckan, men inte får man se han för det. Fast han skulle nog komma hem lite tidigare idag, vilket vi hurrar för =)

Tänk att det snart är ett år sedan jag låg inne på bb och hade en komplicerad förlossning, tror faktiskt mina värkar började nu fakiskt, väldigt långdragen var den. Men vilken underbar prinsessa jag fick =). Hon charmar verkligen alla överallt.

Nu ska jag läsa lite bloggar men vi hörs kanske sen


Förvirrad!!

Jag är nog världens förvirraste människa. Får jag en lapp med en tid, lägger jag den någonstans, sedan hittar jag inte den igen. Har hänt flera gånger när jag fått tid till Matilda tex på bvc. Har alltid förlitat mig på sms tjänsten hos tandläkaren, där man blir påmind kvällen innan att man ska dit. Sådant borde finnas vart man än ska tycker jag, perfekt till förvirrade människor som mig.

Vatt i stan idag, på Entre. Hittade en present till ebba, ska ju ha kalas i helgen för Matilda, men får fira Ebba också för hon fyllde år denna helgen. Sedan åkte vi och handlade mat och bakgrejer, sedan har jag bakat hela kvällen. Idag blev det franskbrödbullar som jag frusit in. Blev faktiskt supergoda chockande nog hehe. Imorn blir det nog kanelbullar.

Nu ska jag se film vi natti natti

här kommer lite bilder från igår och så klart på mina nybakta bullar









utgång o lekland

Ja det är väl typ vad min helg har innehållit. I fredags passade Mamma och Pappa Matilda. Vi passade på att gå ut och käka, blev El Patio, rekommenderar det stället. Alltid lika god mat och till bra pris. Vi åt 3 rätters blev heta räkor till förätt, sedan ryggbif med chevre och cognacsås till huvudrätt sedan blev det friterade camembert med hjortronsylt och salta kex till efterätt. Jag tog en halv flaska vin och fredrik tog öl till det *mums* =)

Sedan begav vi oss til en förfest, där det blev mycket pratande, drickande och lite lekar. Allt en förfesta ska innehålla. En vän till oss skulle öppna ett nytt ställe på adelgatan, så där hamnade vi till slut. En mycket trevlig kväll, kanske lite mkt dricka.

Lördagen mådde vi inte alls bra så blev bara hemmamys hela dagen, kebabtallrik och massa filmer. Det tog vi igen idag genom att åka till Lekland med Matilda, några vänner tittade förbi också. Vi brukar alltid åka till Andys men tänkte vi skulle pröva ett annat ställe. Det hette skattkammarön innan men tydligen hade dom bytt namn till barnens lekland. Gillade nästan det bättre så blir nog där framöver.

Nu ska vi bara slänga ihop något lätt sen blir det väl en kväll framför tvn ha en underbar myssöndag alla kram

Mc donalds

Jag gick ner på öppna förskolan idag, trors att Matilda näsa rinner som en kran. Men  sen när dom går på dagis kan man ju inte ha dom hemma så fort det rinner ur näsan, så länge hon orkar med dagen, tycker jag det är helt okej. Vad tycker ni?

Träffade söta Angelica på Mc donalds, hon hade båda sina barn med. Abbe är så söt och busig. Han blev lite besviken att inte Fredrik va med. Fredrik brukar vara populär bland barn, lekfarbrorn nummer 1 =). Men tror det gick bra med mig också. Inte ätit på mc donalds på ett tag, innan åt vi där minst 1 gång i veckan. Men nu va det riktigt gott faktiskt.

Fredrik kom hem 1 timme innan han skulle iväg igen, hann träffa Matilda innan hon skulle lägga sig. Får se vad vi ska hitta på i helgen när han är ledig. Kanske lekland

Nu ska jag se klart materchef kram kram

cupcakes!!

Matilda är så fruktansvärt förkyld, synd om henne. Vi har vatt hemma nu i 2 dagar, det är ju inget fel på henne, hon är ju pigg om vanligt. Men man vill ju inte smitta alla. Är hon bättre imorn går vi till öppna förskolan i allafall, Matilda måste leka av sig. Svårt att undvika förkylning ju i dessa tider.

Kollade recept igår på tårtor och cupcakes, finns ju hur mycket som helst. Vet inte om jag vågar mig på att baka, det är inte min starka sida direkt. Hittade även ett recept på chocolate chip cockies som såg väldigt gott ut. Får se om jag kanske övar lite nu i dagarna inför Matildas kalas. Livs farligt bara man kommer ju äta upp allting på en gång, om det blir gott vill säga =)

Tycker det är så ruggigt och kallt ute just nu, längtar till vår/sommar. Man vill ju knappt gå utanför dörren nu om det inte är nödvändigt. Längtar till vi kan vara ute på lekplats och leka, kommer nog loppan tycka är kul. Jag och mamma satte Matilda på marken i söndags, och prövade gunga henne på gunghästar. Men hon såg inte så road ut. Får bli ett par skor snart till henne, nu när hon börjat gå min stora tjej

Imorn blir det mys med Angelica, ska träffa på mc donalds och käka o snacka skit, ser vi fram emot

Ha en trevlig kväll







RSS 2.0